torsdag 26 februari 2009

Guide till ett privatlån

Ett privatlån (personligt lån) är en bred term för ett lån och det kan antingen vara säkrat eller osäkrat beroende på dina personliga omständigheter och preferenser. Ett osäkrat privatlån används ofta för skuldkonsolidering, för en semester, eller köpa en ny bil. När man ansöker om ett privatlån fastställer långivaren låntagarens inkomst, aktuell skuld och kredithistoria.

Ett osäkrat privatlån är annorlunda jämfört med ett säkrat att det inte uppbackas av en form av säkerhet(egendom). I allmänhet, låntagaren kan ta ut ett privatlån för upp till några hundra tusen kronor för en period som sträcker sig från några månader till flera år. Typiskt, ju mer du lånar desto lägre räntesats.

Hur kan du använda ett privatlån?

Du kan använda ett privatlån för att ta en mycket välbehövd semester eller för att köpa en ny bil, eller användas för att hjälpa till att betala kreditkortsskulder eller hjälp i skuldkonsolidering. Vad du än använder pengarna till finns det många fördelar med att ansöka om ett privatlån. Du kan välja en belopp från några tusen till ett par hundra tusen och sprida betalningarna över en period av ett till några år. Du kan till och med välja en fast ränta för privatlånet, som gör det lättare att planera. Då vet du vilka utgifter du har varje månad.

Det är viktigt att samla så mycket information om alla de potentiella långivarna du har samlat ihop så att du fattar ett klokt beslut. Om du redan har en långivare, är det viktigt att jämföra deras erbjudande med andra långivare. Det är också avgörande att svara på alla frågorna i applikationerna. Genom att göra det kommer du att minska chansen att några fel inträffar som kan påverka att din personliga lånapplikation inte accepteras.

Dessutom, om det finns fel på din applikation så kan detta sakta ned tiden det tar att godkänna din personliga lånapplikation. När du går igenom olika långivare, glöm inte att titta online för personliga lånerbjudanden också. Ganska ofta, kan de vara mycket konkurrenskraftiga med de du hittar lokalt.

Vad är personligt lånskydd?

Det är klokt att fundera på att ta någon form av skydd på ditt privatlån. Om en oförutsedd olycka skulle inträffade så du blir oförmögen att göra de planenliga återbetalningarna kommer låneskyddet att täcka dina betalningar för den tilldelade perioden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar